BC Sea kayak Leader

Ledarskapsträning i dynamisk hav med Nick Cunliffe

BC Sea Kayak Leader ( 4* training) - "Väderö Edition"

Nick Cunliffe gästar oss igen 2018 och erbjuder en 3 dagars BC Sea Kayak Leader kurs - gamla 4 star training. I år har vi kryddat kursen och lagt till en dag på Väderöarna dit vi tar oss med båt skjuts från Grebbestad. Detta ger ytterligare en ny dimension till de räddningsövningar och mer avancerat ledarskap som kursen annars innehåller. 
Under BC Sea kayak Leader (gamla 4 star training) tränas du dels i dina personliga färdigheter med också i dina ledaregenskaper och navigations kundskaper. BC Paddelsport Leader är kursen precis under denna nivå  ( gamla 3 *) där du räknas som en stark del av gruppen men på BC Sea Kayak Leader det mer fokus på dig som ledare av gruppen.
Under 3 dagar tränas du i personliga färdigheter, problemlösning och strategier för turplanering samt navigering och tidvattens planering. Det blir mycket paddling på kursen och vi badar mycket som en del av alla räddningstekniker. Det handlar både om personlig färdighet, bogsering, kamraträddning, självräddning, kommunikation, ledarskap och allt man kan tänka sig en kajakledare behöver klara av. Mycket sker i mer krävande förhållande än "BC Paddel Sport Leader" och tar dig till en högre nivå i din paddling. Men kom ihåg att kursen fortfarande bara är en training som de flesta går fler gånger oavsett om man är intresserad eller ej av att bli certifierad vid ett senare tillfälle eller för den delen arbetar med att leda folk på havet. 

Förkunskaper

Du bör vara en van kajakpaddlare för att delta på denna kurs. Du bör ha tidigare erfarenhet av räddningsövningar och känna dig trygg i vågor av moderat storlek. Du behöver absolut inte vara något proffs men du bör vara nyfiken på att utvecklas. Kursen riktar sig också till dig som antingen jobbar som kajakledare eller guide eller kanske vill jobba inom branschen i framtiden. Kursen är en "träning" vilket betyder att man inte kan misslyckas utan enbart utvecklas.

Ingår i priset:

- Ledning och instruktion av BCU 5 star coach Nick Cunliffe
- Certifikat för " Coastal navigation and Tidal planning" samt intyg att du gått BC Sea Kayak Leader
- Kajak med utrustning  ingår ej men du är välkommen att hyra av oss eller ta med eget.

- Båttur tur/retur Grebbestad- Väderöarna 1 dag av kursen ( förmodligen söndag om det passar med vädret) exakt vilken dag bestämmer vi när vi har en färsk väderrapport.

Varaktighet

Kursen sträcker sig över 3 dagar och innehåller navigationskursen "Coastal navigation and tidal planning" som du efter kursen få ett certifikat på.
 

Min/ Max antal deltagare

Min 2 personer
Max 6 personer

Vad är BC och vad innehåller kursen?

BC står för "Brittish Canoeing" och (tidigare BCU)  är det Brittiska kanotförbundets certifieringssystem och räknas till ett av världens mest seriösa utbildningssystem inom paddling. 

Pris

4595 SEK

(Pris pr person / 3 dagar inkl båtfärd)

Datum 2018

20 -22 Juli