top of page

Färdplan

22/9: Storulvån - välkommen.

Samling på Storulvåns Fjällstation. Övernattning i flerbäddsrum. Guiderna har lagat en god middag som vi äter tillsammans. Vi går samtidigt igenom praktisk information, väderprognoser och första etappen på kartan.

 

 

23/9: Etapp 1: ”Kallfjäll och Sylmassivet”

Storulvån - Sylarna16 km Höjdmeter: 440 m upp/ 145 m ner.

Efter frukost som vi äter i restaurangen börjar vandringen mot Sylarnas Fjällstation. Vi vandrar upp på kallfjället och beskådar det maffiga Sylmassivet som vi sakta men säkert kommer närmare. Med oss har vi en härlig matsäck som vi själva har satt ihop från frukostbuffén. Vi läser karta, övar med kompassen och pratar om turteknik.

Väl framme på Sylarnas Fjällstation äter vi en god 2 rätters ekologisk middag i restaurangen. Här finns även alla faciliteter i form av torkrum, dusch, och toaletter.

Vi sover i den mysiga sovsalen i det nyrenoverade annexet.

 

24/9 Etapp 2: ” Vi korsar gränsen till Norge”

Sylarna - Storerikvollen 19 km Höjdmeter: 200 m upp/ 460 m ner. 

Efter en god natts sömn och en härlig ekologisk frukostbuffé börjar äventyrets längsta etapp. Vi vandrar västerut och korsar gränsen till Norge i fjällmiljö och hamnar så småningom på Storeriksvollens Fjällstation. Hytten var tidigare en fäbodvall med anor tillbaka till 1897 med fin utsikt över den stora Essansjøen. Under dagen har vi gjort praktiska övningar i navigering och pratat fjällsäkerhet.

Stationen är inte bemannat vilket betyder att vi kan förvänta oss lite mer enkla förhållanden. Vi öppnar dörren och stiger in i den mysiga vedeldade stugan. Maten för kommande dygn har vi med oss i en smidig förpackning- mättande och god!

Vi sover tillsammans i 4 bäddsrum och umgås på kvällen.

 

 

25/9 Etapp 3: ”Vi vandrar tillbaka till Sverige”

Storeriksvollen - Blåhammarens Fjällstation. 15 km. Höjdmeter 505 m upp/ 190 m ner

Efter en natt i Norge vandrar vi vidare och korsar åter gränsen till Sverige för att anlända på Blåhammarens Fjällstation - Sveriges högst belägna Fjällstation som ligger 1086 m över havet. På Blåhammaren finns åter möjlighet till dusch och bastu och guiderna lagar en god middag till oss alla. Övernattning sker i flerbäddsrum på stationen.

 

 

26/9 Etapp 4:”Rundvalen och i mål”

Blåhammaren - Storlien - 12 km. Höjdmeter: 150 m upp/ 640 m ner

Dagens sista etapp leder oss ner från fjället och över ett nytt fjäll i riktning Storlien. En bit ner korsar vi ”Enan” via en hängbro för att sedan ta oss över Rundvalen som också är ett vackert fjäll. Denna sträcka tillhör inte den vanligaste rutten och förmodligen kommer vi vara nästintill själva på fjället.

Vi avslutar fjälläventyret i Storvallen lite utanför Storlien.

Härifrån ordnar vi transport tillbaka till Storulvån för de som har sin bil där. Du kan du också få transport Storlien eller till Duved/Åre ifall du vill hoppa på nattåget hem eller stanna över helgen i byn och gå på höstmarknaden.

OBS- vid riktigt dåligt väder kan vi behöva justera färdplanen.

bottom of page