top of page
NaUTopp_Grebbestad_ORG_blackBIG.png

Felix von Heijne - Guide och instruktör

Tjena! Mitt namn är Felix von Heijne. Jag är 24 år gammal och uppväxt på västkusten. Således har havet varit en stor del av mitt liv.

Jag kombiner skidåkning vintertid med kajakpaddling sommartid. Under sommaren finns jag här på Nautopp som guide och instruktör. Absolut bäst trivs jag i sittbrunnen, men hjälper gärna till med det ni behöver eller funderar över. 

Mitt friluftsintresse tar jag med mig från min barndom, vandringsresor i alperna, men även svenska fjällen var inkörsporten. Efter gymnasiet byggdes detta intresse vidare när jag arbetade utomlands. Via en resebyrå blev det två vintrar i alperna som skidguide, en sommar på Korsika, samt två svängar på den franska ön Guadeloupe aktivitetsledare/vandringsguide. 

På min fritid är jag ofta ute på olika äventyr. Detta speglas bäst genom min hemväg från Guadeloupe. Jag möjligheten att, tillsammans med ett par vänner, segla hem deras båt till Europa. Det blev 28 dagar till sjöss, men efter drygt 2600 sjömil var Atlanten korsad. Största äventyret än så länge. 

 

Efter ett par år inom resebranschen ville jag ta steget att arbeta mer som guide och mindre som reseledare. Jag påbörjade därför att utbilda mig till vildmarksguide vid Campus Åre. Under utbildningen fick vi testa på det mesta inom friluftslivet. Jag valde att rikta in mig på bl.a havskajakpaddling och genomförde min praktik här på Nautopp sommaren 22. 

Jag bor i Åre under vintern och arbetar som toppturs guide både i Åre men även utomlands - ex  i Japan, alperna mm

Sommaren spenderas så klart på Nautopp!

Felix kvalifikationer:

- Fjällledarnormen Campus Åre

- Blått paddelpass

- Norsk våttkort - Grunnkurs Hav

bottom of page