top of page

Helgelandskusten

Paddling vid polcirkeln i Nordnorge

 

Helgelandskysten 7 dagar med guldkant..

Helgelandskysten ligger på höjd med polcirkeln och är ett fantastisk område för kajakpaddling.
Paddla med utsikt till höga snöklädda berg i en skärgård som påminner om Bohuslän fast mer dramatisk. Helgelandskusten erbjuder kristallklart vatten, fantastiska tältplatser och ett riktigt spännande djurliv.
Upplev lunnefåglar, tobisgrisslor, tordmule, havsörn, säl och kanske även norrsken som vi ibland har fått uppleva på denna tur.

Färdplan med hotellövernattning och 3 rätters middag

Turen är planerad till 7 dagar på vattnet. Vi börjar turen från ön Onøy dit man kommer med färja från antingen Stokkvågen eller Sandnessjøn på fastlandet. Sen beger vi oss ut i den fantastiska naturen på Helgelandskusten. Vi planerar att röra oss i området kring Lurøy, Stigen, Yttre Kvarøy, Lovund och Kvitvær. En bra väderprognos ger oss möjlighet att ta oss längre norrut med hurtigbåt och börja där. Vädret avgör. Vi sover i tält varje natt utom en natt då vi sover inomhus i en skön säng på hotellet på ön Lovund. Lovund är en helt speciellt ö som ligger långt västerut i Atlanten. Här häckar varje år massor av lunnefåglar ca 40.000 par och själva ön har utöver en fantastisk natur även en mysig atmosfär. Under vistelsen på Lovund får vi en guidad tur av lokal guide som berättar om livet på Lovund förr och nu samt visar oss runt på Lovunds kust museum. Hotellet på Lovund har en utmärkt restaurang där vi lyxar till det och avnjuter en 3 rätters middag med fokus på lokala råvaror inkl vinpaket! Turen avslutas åter på Onøy och båt tar dig tillbaka till fastlandet.

På tidigare turer har vi haft väldig tur med vädret men färdplanen bör alltid ses som preliminär då vi alltid anpassar vägval efter rådande väder. Blåser det mycket kan vi bli tvungna att stanna kvar på lägerplatsen en extra dag men då finns istället möjlighet till sköna promenader, fotografering eller fiske i ett fantastisk område. 

Förkunskaper:

Du bör ha tidigare paddelerfarenhet men då detta är en guidad tur inriktar den sig till dig som önskar stöd och säkerhet från en guide. Du har normal fysisk kondition och inställd på att paddla dagsetapper på upp mot 15-25 km/ dag.. Tidigare erfarenhet av friluftsliv och övernattning i tält samt kamraträddning är en fördel men ej ett måste.
Du bör också känna dig bekväm i sjö och vågor av moderat storlek.


Ingår i priset:

- Guidning, planering och organisering av turen.
- Kartor
- Två trevliga guider från Nautopp som är utbildade inom BCU, ACA , Wilderness first aid och/eller ISKGA
- All säkerhetsutrustinng som första hjälpen, nödraketer, SPOT, VHF som guiderna råder över.
- Instruktioner i paddel och turteknik om så önskas
- Del i dubbelrum eller stuga på Lovund Rorbu hotell under turen. 
- 3 rätters middag från lokala råvaror inkl vinpaket på Lovund
- 1,5 timmes guidad vandring på Lovund om livet på ön förr och nu.
- Kajak ingår ej då många väljer att ta med egen med du som inte råder över egen kajak kan hyra till rabatterat pris - kontakta oss

Datum 

Vi inga fastställda datum men tveka inte att höra av dig för en intresseanmälan eller om ni är en privat grupp till mail@nautopp.com

Pris

Be om offert!

bottom of page