Seglingsinstruktören

Dett är ett samarbete med Melissa Persson "Sailing with Melissa" seglingskurser och event, baserad i Väddö hamn mellan Grebbestad och Fjällbacka. Hon har många års erfarenhet av segling inte bara i svenska vatten och med lättsamhet och entusiasm delger hon detta genom sina kurser. Mer information kring segelbåten "Indulgance", klicka här.

 

Bra att veta om båten - Indulgence 44

Båten är inredd och har många sängplatser med tanke på att besättningen var 10-12 ombord när den tävlades med. Det finns 8 bekväma sängar ombord på båten. Hela båten är inredd med fint teakgolv och breda stora ytor. Däcket är helt platt vilket göt båten extremt segel och solvänlig.

 

Kök

Två köksbänkar finns på vardera sida om båten. Köket är utrustat med en rymlig båtkyl, ugn, spis och vask. Skafferi och porslin finns direkt över arbetsbänkarna.

 

Toalett

Det finns en toalett ombord med handfat och två stora speglar.

 

Högtalare

Finns både högtalarsystem med bas inne och högtalare som är riktade utåt i sittbrunnen.

 

 

Historia

Indulgence är en riktig racingmaskin - 44-fotaren byggdes på beställning 1987 till den brittiske seglaren Graham Walker, och under processen sparades det inte något. Kosta vad det kosta ville, båten skulle ta en klasseger i Admiral’s Cup. 

 

Sjätte gången gillt- fun fact om båten

Med en budget på 11 miljoner valde Walker att anförtro designarbetet åt den franske designern Daniel Andrieu - frankrikes motsvarighet till Bruce Farr. Andrieu har designat flertalet båtar till America’s Cup-båtar och andra prestigefulla havskappseglingar, han har även varit designer för Jeanneau och Benneteau. 

 

Båten var den sjätte storsatsningen för Walker, därav namnet Indulgence 6, och precis som han hoppats vann hon 1987 inte bara 2-tonnarklassen i Admiral’s cup, hon var också snabbaste båt. När hon tävlades seglade Indulgence med en besättning på 10-12 personer. 

 

A special Lady

Indulgence är den enda i sitt slag och var den första båten i världen att vakuumbakas. Skrovet är byggd i en sandwichkonstruktion av kolfiber och kevlar, vilket gör den extrem lätt för sin storlek. Masten är drygt 20 meter hög med 5 spridarpar. 

 

På sent 90-tal köpte den svenska proffsseglaren Thomas Blixt, känd svensk kappseglare med bland annat Whitbread och Volvo ocean race i bagaget köpte Indulgence som blev sponsrad av Investor för storsatsning på svenska kappseglings race som Gotland runt, Tjörn runt och fadern. Senare kom båten att sponsras av Ericsson och bytte namn till Mobitex. Båten är helt flushdäckad vilket betyder att den är helt slät och plan på däck för att vara så lätt som möjlig att arbeta på under kappsegling. Idag används det fina däcket till härliga dagar att ligga och sola på, gött häng på kvällarna i hamn men inte minst en fortfarande fantastisk känsla att segla med. Båten har ett minst sagt unikt utseende där man inte får glömma bort den härliga sittbrunnen som löper längst med halva båten. Får man riktig feeling är båten extremt långbords duglig. Så oavsett om du är ute efter en avslappnande semester eller att segla en riktig race båt kan Indulgence bjuda på båda delar.

Indulgance_1
Indulgance_1

press to zoom
Indulgance_1
Indulgance_1

press to zoom
1/1