ISKGA INCIDENT MANAGEMENT

ISKGA Incident Management i Grebbestad med båtfärd till Väderöarna

Att paddla kajak är en fantastisk aktivitet som kan ta oss till jordens alla hörn och ge oss extraordinära upplevelser med djur och natur på de mest ogästvänliga platser. För att kunna uppleva denna mångfald som paddling kan ge oss så är det skönt att känna sig trygg och säker med sig själv och sin kajak lika väl som i gruppen vi paddlar i. ISKGA Incident Management tränas oss i just detta! I September erbjuder vi två dagars introduktionen till ”ISKGA Incident Management” modulen i samarbete med turistbåten Donalda af Grebbestad som tar oss ut till fantastiska platser i skärgården - vi hoppas på Väderöarna men vindstyrkan får avgöra. Utöver själva paddlingen kryddas kursen av yoga för paddlare för att orka mer fysisk under kursdagarna. Två dagars kursen leds av två av Sveriges få ”ISKGA Advanced Guide” Torbjörn Söderholm (Nautopp Kajakcenter Grebbestad) och Daniel Bengtsson (Kanotcenter Svima sport).

Kursupplägg

Kursinnehåll: (Vattenaktiviteterna kan variera mellan dagarna beroende på rådande väder)

Dag 1: Kvällsintro

17.00 till 20.00 - Individuell presentation, teorigenomgång med information kring kursens innehåll och användbara hjälpmeddel. 

Dag 2: "Training Day"
09.00 - Möts vi kajakcenteret i Grebbestad
10.00 - Kursstart, förberedelser - Dagens fokus punkter är Överblick, färdighet, säkerhet - Utbildningen sker i skärgården. Medtag lunch. 
17.00 - Åter på Kajakcentet - Återkoppling kring dagen.
18.00 - 19.00 ”Yoga Magic for sea kayakers” Yoga & nedvarvning för metal- & fysisk styrka med ”Global Yoga” ledd av Kathrine Olufsen på Nautopp Kajakcenter Grebbestad för de som vill.


Dag 3: "Senario Day"
09.00 - Lastning med båten Donalda mot för kursen lämpliga paddelvatten - Grebbestad/Fjällbacka ytterskärgård alternativt Väderöarna. Under utfärd gör vi genomgång av dagen samt diskuterar dagens fokus punkter.
11.00 - Senarios med fokus på inlärda moment från dagen innan. 
16.00 - Återfärd med båten Donalda - enklare förtäring smörgås och dricka (inkluderat).
16.00 - 17.00 Återkoppling kring båda dagarna - frågor och fortsatt individuell utveckling.
18.00 - 18.30 - ”Kayakers Yoga” Global Yoga ledd av Kathrine Olufsen på Nautopp Kajakcenter Grebbestad. Ett kortare pass som du kan praktisera hemma efter kursen för de som vill.

Ingår i priset:

-Instruktioner och vägledning av ISKGA Advanced Guider Torbjörn Söderholm och Daniel Bengtsson två dagar. Vi träffas även fredag kväll för introduktion och teoripass.
-Transport med båten Donalda till i-läggningsplats ( evt Väderöarna) dag två samt smörgås och en dryck till hemresan med Donalda denna dag. 
-Två Global yoga pass speciellt utvecklad för paddlare. 
Vill du hyra kajak, torrdräkt, hjälm, bogsersystem meddela oss detta så har ni ett erbjudande på 10% i samband med kursen.

Förkunskaper

Grundläggande erfarenhet med manövrering av sin kajak i vind (8-10 m/s) och vågor (1m), kontrollerad kapsejsning med kajak och paddel, grundläggande erfarenhet med kamraträddning och en grundläggande förståelse för bogsering av en havskajak. Inga tidigare yoga kunskaper krävs och har du egen matta ta gärna med denna annars går det bra med träningsmatta eller liknande.

Program

Vad är ISKGA?
ISKGA är ett utbildningsprogram som inriktar sig mot ledarskap från en havskajak. En del personlig färdighet och en del riktad mot kommersiell guidning alternativt dedikerad guidning inom klubb- & föreningsverksamhet. Ett utbildningsprogram med nyanserad profil som är uppbyggd i form av mentorskapsinlärning med en tydlig progression och målbild. ISKGA skall också fungera som ett sammankopplande organ för likasinnade paddlare världen runt med ett gemensamt intresse av att utveckla säkerhet för paddlare samt sprida glädje och passion kring havspaddling.
Hela ISKGA incident management modulen är 5 dagar. På denna kurs för du de två första dagarna.


Vad är Global yoga?
Global yoga är yogan för 2000-talets människa. Där fysiska utmaningar varvas med mental avslappning och andningstekniker som vi kan dra nytta av ute på vattnet. Helgens yogapass är speciellt anpassat för havskajakpaddlare och de muskulära obalanser vi får i kroppen när vi paddlar mycket och kursens instruktörer använder sig mycket av just yoga i samband med paddling.  Att vara smidig i kroppen hjälper oss att utvecklas teknisk samt underlättar (eskimå) rollen. Utöver de fysiska fördelar som yogan ger oss ökar den med tiden även vår mentala styrka och fokus. Det spelar ingen roll om du aldrig har yogat förut - alla kan vara med om du bara vågar...

Pris

Kommer inom kort!