Om oss

Program Expedition Shetlandsöarna -observera att expedition Shetlandsöarna är inställd i 2021 pga Covid 19 men vi reser igen 2022.

Program

9. Juni 2021
Ankomst och genomgång/förberedelser
Första paddeldagen är den 10 Juni den 9:e blir en dag av förberedelser med mat, utrustning etc
Islesburgh Hostel i huvudstaden Lerwick kommer att vara vår bas för turgenomgång, inhandling av mat samt korrigering av utrustning innan, efter och under turen. Nätter mellan 16 - 18 Juni ingår i priset men boka själv övriga nätter på Islesburgh Hostel ( före och efter turen) (se länk)

http://www.shetland.gov.uk/islesburgh/Hostel.asp

10 - 12 Juni 2021
Expedition 1 
Vi kommer under denna tre dagars expedition paddla kring Muckle Roe, Papa Little och Vementry eller Noss. Vi får uppleva en fantastisk mix av exponerad, klippig kust och skyddande vikar. Ett område som är häpnadsväckande med sina rödrosa klippor, fantastiskt fågel och djurliv samt grottor där pannlampa är en bra kompis för att uppleva dem i dess helhet. På eftermiddagen dag 3 sker transport åter till vårt boende på Islesburgh Hostel.

13- 14 Juni 2021 (Logistik eller vilodagar)

Vi kommer att ha en vilodag och också en möjlighet att torka utrustning ifall detta är extra nödvändigt. Beroende på väder så kommer vi att sova på vandrarhemmet till den 14:e eller åka ut mot eftermiddagen den 13:e då detta betyder att vi skulle kunna välja ett område något längre bort t.ex öarna Unst eller Yell i norr.

14(13) Juni - 16 Juni 2021
Expedition 2 

Vaila, Papa Stour eller Unst och Yell är i fokus på expedition nummer 2 där vi med allra största sannolikhet kommer att se Lunnefågel, sillgrissla, havssula, kustlabb, storlabb samt om lyckan är med oss även kunna se världens näst största hajart, Brugden. Papa Stour är en kajakpaddlares paradis. Storleken på klipporna och grottorna i detta område är enastående. Flertalet av grottorna slingrar sig flera hundra meter in i ön och vi kommer också förbi det lilla samhället som är en otroligt mysig plats. Här är det lätt att drömma sig bort till hur livet på denna plats en gång var. Transport sker åter till vårt boende på Islesburgh Hostel dag efter expedition 2.

17 Juni 2021 

Avfärdsdag
Vi kommer tillbaka sent den 16 Juni vilket betyder att er avresa kommer först att kunna ske den 17 Juni. 
Kajakbussen går åter igen till Islesburgh Hostel den 16 Juni så boende bokas här även själv för övernattning efter sista expeditionsdagen, alltså 16 Juni.

 

Observera!

Då vi har ett minimum av 5 deltagare på denna tur för genomförande så föreslår vi att ni VÄNTAR med att köpa flygbiljetter tills vi meddelar att minimum antal är nått. Detta blir senast 60 dagar innan avfärd.
Flyg till Shetlandsöarna ingår ej. SAS, Brittish Airways, Norwegian är bra till Glasgow eller Aberdeen samt  Logan Air och FlyMe har bra flights från Glasgow eller Aberdeen till Lerwick på Shetland. Det finns flertalet flights till Glasgow och Aberdeen från Skandinavien. Boende före och efter turen ingår ej men vi rekommenderar vandrarhemmet Islesburgh Hostel i Lerwick som också är där vi övernattar mellen de två expeditionerna. Mat ingår ej men vandrarhemmet i Lerwich ligger nära mataffärer.
Ingen återbetalning på denna aktivitet tala med ditt försäkringsbolag vid eventuell sjukdom.