Om oss

Program Yttre Hebriderna - South Uist & Benbecula Expedition

 

Program

26. Augusti 
Mötas i Oban kl.14.00 färjan till Yttre Hebridern lämnar kaj i Oban kl.15.00. Det går Bussar från Glasgow och Edinburgh.

20.30 ankommer färjan Hebriderna och vi kör direkt till en camping 10 minuters körning där ifrån. Vi kommer att ha genomgång kring väder, vägval, säkerhet och era förväntningar under färjeturen från Oban.  Boendet på Camping med tält plats ingår i priset för natten 26-27 Augusti samt natten mellan 1-2 September. 

 

Måndag 27 Augusti - Lördag 1 September

Expedition South Uist & Benbecula
Dagen startar kl.08.00 då det blir inhandling av förnödenheter lokalt för det kommande 6 dagarna. Starten av dag 1 kommer att ske efter lunch tid och är med start på vädermässigt lämplig plats på södra delen av South Uist för kommande dagar. 

Tänkbart dagsschema:

Dag 1 Eriskay - Halv dag runt ön Eriskay. En fantastisk ö med en fantastisk historia. Här landade 1745 den Rom födde Karl Edvard Stuart eller mer känd som Bonnie Prince Charles med ambitionen att vinna tillbaka sin fars tidigare områden och kunde så proklamera honom som kung 18 September samma år. Det går också rykten om ett förlist tyskt militärfartyg under andra världskriget med en gedigen last av 264.000 flaskor whiskey så har vi tur är "lägereldsdrycken" avklarad.

 

Dag 2-3 Bagh Usinis - Vi fortsätter upp längs South Uist och ska nu uppleva östra delen av ön som anses som den mest öde delen av ön med majestätiska klippor och spännande passager och möjligheten att utforska ruinerna från en gammal järnålders by. 

 

Dag 3-4 Wiay - Vi forsätter upp längs med nord öst änden av South Uist och tar kanske ett strandhugg vid en lokalt kända laxröknings fabrik för ett härligt tillskott till lunchen. Wiay sägs vara en plats där vår käre prins Bonnie Charles sägs ha gömt sig efter "kriget om Calloden" 1746. Paddlar i denna labyrint av öar och går iland på någon av stränderna på väst sidan av ön. 

 

Dag 4-6 Benbecula and Ronaigh - Dessa dagar spenderar vi runte de spännande öarna Benbecula och Ronaigh. Detta kommer att vara en kombination av små mysiga passager, häftiga vita stränder ut i mot väst, sälkolonierna kring Ronaigh och passerar det gamla kapellet "Teampall Naomh Mhicheil".

!! Detta dagsschema är endast en plan och den kan ändras på grund av rådande väderförhållanden och gruppens förutsättningar !!

Lördag 1 September 

Halvdags paddling till vårt hostel. Tid för organisering/torkning av utrustning samt gemensam middag​ och en välförtjänt öl i baren.

Söndag 2 September 

Avfärdsdag
Står upp tidigt Söndag för att ta färjan från South Uist to Oban kl.09.00. Färjan är sedan i hamn kl.14.30 i Oban.

 

Observera!

Då vi har ett minimum av 5 deltagare på denna tur för genomförande så föreslår vi att ni VÄNTAR med att köpa flygbiljetter tills vi meddelar att minimum antal är nått. Detta blir senast 30 dagar innan avfärd.
Flygbiljetter ingår ej. Många bra flygruter går från de största städerna i Skandinavien regelbundet till Glasgow. Här ifrån tar man buss eller hyr bil, tar ca 2 timmar ut till Oban. Boende före och efter turen ingår ej men vi rekommenderar att söka upp bonde i Oban före och efter turen för att passa in med färjetider och flygtider. Mat ingår ej under turen men alla färjebiljetter, och boenden under turen ingår.

 

Ingen återbetalning av förskottsbetalning sker på denna aktivitet tala med ditt försäkringsbolag vid eventuell sjukdom.