NPF_trans_logo.png

 

Våttkort Introkurs Norges Padleforbund 3 timmar

Introkursen passar perfekt för dig som undrar om "det där med paddling" är något för dig. Kanske har du även hört tales om det norska "våttkort" - ett certifieringskrav  om du ska få hyra kajak i Norge. Som enda kajakcenter i Sverige kan du nu går kurser inom Norges PadleForbund hos oss.

Vad är NPF?

NPF står för "Norges padleforbund" som erbjuder en rad certifieringar inom kanotsporten. Kursinnehållet och de olika nivåerna har sitt avstamp från det brittiska systemet BC - British canoeing. Eftersom Norge har en varierande och ofta exponerad kust har man tagit fram ett system som hjälper kajakuthyrare att bedöma om kunden är lämplig och kunnig nog för att paddla i området eller under rådande väderlek. Det är dels en säkerhet för uthyraren men också en säkerhet för dig som talar om att du har kommit till ett seriöst företag där säkerhet kommer före intäkter.

Kursinnehåll

- Lyfta, bära, sjösätta och i-/urstigning i kajaken vid brygga och strand

- Effektiv framåtpaddling 

- Stopp,  stanna, backa

- Svänga kajaken

- Korrekt sittställning

- "Wet Exit" under kontrollerade förhållanden får du testa att välta med kajaken och komma ur.

- Generell säkerhet vid paddling

- Kunskap om paddling i lokalområdet

​​​​

Förkunskaper:

- min 12 år i sällskap av vuxen

- Simkunning

Nästa steg?

Ingår: 

- Instruktioner 3 timmar av instruktör utbildad inom NPF 

- Lån av kajak inkl flytväst, paddel och kapell

- Lån av neoprendräkt

- Våttkort introkurs diplom

Pris:

995;- / person

Datum 2021

Pga Covid 19 och stängda gränser mot Norge har vi inga schemalagda datum för denna kurs men om ni är en grupp på min. 4 personer är ni välkomna att kontakta oss för ett eget datum. Vi hänvisar istället till vår 1 dagars nybörjarkurs i havskajak ACA level 1 eller privatlek​tion