Om oss

Nybörjarkurs 2

Innerskärgård  - Turplanering och säkerhet

 

Nybörjarkurs ACA level 2: "Innerskärgård "Turplanering och säkerhet"

Nybörjarkurs ACA level 2  är ett naturligt steg för dig som har genomfört vår ACA level 1 eller liknande nybörjarkurs. ACA level 2 är fortfarande en nybörjarkurs men en självklar kurs för dig som vill börja röra dig på lite längre dagsturer i skärgården. Vi lägger mer vikt vid en säker turplanering och färdväg med hjälp av redskap som olika väderprognoser och navigeringsövningar. Vi tränar på kamraträddning i lite mer utsatta förhållanden och även ensam räddning.  
Kajakkursen är upplagt som en dagstur där vi övar på olika moment under dagen. Vi över också upp våra färdigheter i navigering och äter lunch på en naturskön ö. Vi ser till att alla känner sig bekväma, säkra, och får lika mycket utrymme att testa och lära.
Kursens mål är att du på ett roligt, tryggt och säkert sätt efter kursen ska kunna paddla dagsturer i grupp. Vi är max 6 personer pr kurstillfälle.


Upplägg för dagen:
Vi träffas kl. 10.00 på vårt Nautopp Kajakcenter Grebbestad. Dagen börjar med ett kortare information om dagens kajakkurs. Därefter får alla deltagare tilldelat sin kajak och utrustning och vi påbörjar andra delen av kajakkursen. Vi äter lunch ute på en ö som vi tillsammans har navigerat till och varvar dagen med tekniska övningar, teori, turplanering och räddningsövningar. Kursen är upplagd som en dagstur där övar på "riktigt" det vi lärde oss på ACA level 1 
Kursen hålls av Nautopps instruktörer som är ACA coastal kayak instructor level 3

 

Förkunskaper

- ACA level 1 eller liknande kunskap eller om du har paddlat lite på egen hand innan.

- Simkunninghet 
- Lite vattenvana kan vara bra men är ej ett måste.

- Du behöver INTE har tidigare erfarenhet av kamraträddning men grundläggande förståelse för hur du manövrerar kajaken behövs.

Kursinnehåll

- Säkerhetsutrustning och packning för dagstur i skärgården längre bort från hemma.
- Lämplig klädsel för kajakpaddling - var redor för väder och vind.
- Grupputrustning
- Väderprognoser

- Säker färdväg och planering

- Navigering för kajakpaddlare
- Kamraträddning steg 2 samt ensamräddning.

- Paddelteknik samt stödtag.

Vad är American canoe association?

 systemet har utbildat paddlare över hela världen sedan 1883. Nautopp är enda kajakcentret som erbjuder dessa kurser i Sverige och det är ett gedigent system vi har använt för utbildning sedan 2013. Kursinnehåller följer kriterierna från ACA och alltså inget vi själva har "kokat" ihop. Du kan med fördel visa upp dit kursdiplom när du hyr kajak utomlands - t. ex Norge.

Nästa steg?

Efter genomförd Nybörjarkurs/ACA steg 1+2 är du redo för att börja röra dig i ytterskärgården och träna på paddling i mer dynamiska vatten. Vår "Boat Handlig Sunday" eller en privatlektion kommer styrka dig både teknisk och mentalt i mer spännande förhållanden.

Ingår:

- Heldagskurs 10.00 - ca 17.00

- Lån av kajak inkl flytväst, paddel och kapell

- Paddelkläder, (jacka, byxor och skor)

- Kursdiplom från ACA

- Ta med egen lunch!

Pris

1295 SEK

(/person)