Rollkurs i Grebbestad

Rollkurs i Grebbestad 

Lär dig konsten att rolla en kajak, finslipa på den roll du redan har eller lär dig helt nya rollar. Kursen är ävenperfekt för dig som vill ta blått eller rött EPP paddelpass. Vi är kända för vår pedagogiska tillvägagångssätt och trygga undervisning. Att kunna rolla din kajak underlättar vid självräddning samtidigt som det ger dig vattenvana- att ligga upp och ner i kajaken. Hur snabbt man lär sig rollen är självklart individuellt.

Dagen börjar med en kortare utsträckning som vi bygger tillsammans för at lära känna varandra och våra förväntningar. Yoga positioner är perfekt för att mjuka upp stela paddelkroppar och skapa mental fokus, vilket kommer hjälpa dig avsevärd i arbetet med rollen. Vi blir en liten grupp med två instruktörer - Kathrine och Torbjörn som genom åren har blivit tränade av Cheri Perry och Turner Wilson från Kayakways i flertalet rollar och att lära ut dem på ett pedagogisk sätt. Alla kommer få mycket individuell tid samtidigt som vi jobbar två och två i små grupper. Ta chansen och lär dig något nytt i sommar!

Förkundskaper:

Du kommer att få mest ut av kursen om du har paddlat kajak tidigare men du behöver inte att kunna rolla en kajak - det lär du dig! Har du redan en roll lär du dig nya sätt på kursen. t. Ex hand roll,"forward finishing roll" butterfly roll m. fl.

Ingår: 

- Kajak ( vi har även några grönlandskajaker man kan träna i) du är även välkommen att ta med din egen.

- Lån av Grönlandspaddlar, norsaq, avataq mm ( redskap till rollen)

- Kurs 10.00 -16.00

Pris pr person

1795,- för en hel dags undervisning i grupp om max 8 personer fördelat på två instruktörer.

Instruktörer:

Kathrine Olufsen och Torbjörn Söderholm

Datum 2021:

31. Juli 2021

5. Augusti 2021

!Ang covid 19- Att lära sig att rolla brukar innebära nära kontakt till instruktören så i år tillämpar vi det på ett litet annat sätt. Vi ber dig som bokar kursen ta med en kompis eller familj medlem ( om ni inte är två som går kursen tillsammans) som kan stå nära dig och hjälpa dig upp ur vattnet om du skulle missa rollen. Instruktören kommer placera sig i fören av kajaken och instruera därifrån vilket ger ett riktigt bra överblick över vad du ska träna på. Den som du tar med får låna våtdräkt och betalar så klart inget då "hen" inte själv går kursen)!