Brusande passsion - din nya komfortzon

Rough Water Junkie

En skummande adrenalin kick av en kajakkurs på havet med Torbjörn Söderholm (BC Advanced Sea Kayak Leader / ISKGA Advanced Guide) där du utvecklar din personliga kompetens i hög sjö! Kursen hålls i Grebbestad i området omkring "Tjurpannan" ett ökänd område på västkusten som i stort sett alltid bjuder på utmanande paddling

Utveckla din personliga tekniska färdighet under en dag tillsammans med Torbjörn. Under dagarna får du utvecklas i hög sjö i miljöer som tänjer på dina gränser. Vi går in på rock hoppning, kamrat- och egen räddningar samt problemlösning i de situationer som uppstår under dagen men fokus ligger på eget upptäckande med "first hand" feedback vid varje moment.

Förkunskaper

Får att vara med på kursen behöver du ha tidigare paddelvana i moderata förhållanden samt kunna göra en lugn och kontrollerad evakuering* med huvudet under vattnet. Du ska känna dig säker på minst en kamraträddningsteknik och gärna kunna göra en egen självräddning.

*Kontrollerad evakuering betyder att man under vattnet tar av sig kapellet och kommer ur sittbrunnen så att huvudet/kroppen flyter upp vid sidan av kajaken. Under och efter evakuering har man kontroll över sin paddel (utan paddelsnöre/leash) och kajak. Sedan försätter man sig kontrollerat i valfri ände av kajaken i väntan på hjälp.

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla din personliga färdighet i och omkring en brytande miljö. Du vill utveckla lämpliga tekniker och räddningar för att växa och känna ytterligare trygghet i din kajak. Vi väljer miljö som lämpar sig för hela gruppens färdighet och har alltid med oss de psykologiska aspekterna som en röd tråd genom hela kursen. Kursen är ett perfekt nästa steg uppåt från "Boat Handling Sunday" eller som uppvärmning inför "Cold Hawaii Sea Kayak Surf Camp" eller den årliga "Shetlansöarna Expeditionen".

Ingår i priset:

- 1 dag 10.00 - 17.00 på havet med Torbjörn Söderholm eller 
- Inkluderar lån av lämplig plast kajak och torrdräkt samt hjälm som är obligatorisk!

Medtag alltid egen övrig utrustning då detta kan användas och utvärderas under kursens gång. 

Viktig information

Vi träffas kl 10.00 på Nautopp Kajakcenter Grebbestad innan vi oftast kör en kort sträcka ca 10 min 

till iläggningsplatsen. Kursen genomförs med min 2 deltagare och max 6. ( 10 personer vid två instruktörer)

Pris

1795 SEK

(Pris pr person