top of page

Själv guidad kajakäventyr 8 dagar med "pick up"

Upplev hela Bohusläns norra skärgård under en 8 dagars paddling. Slappna av och varva ner ordentligt på den här magiska långturen. Turen börjar i Grebbestad och ni paddlar så långs söderut som ni orkar sen kommer vi och hämtar er! Om ni har en gedigen erfarenhet av kajakpaddling kan ni också välja att paddla norrut till Kosteröarna. Ni hyr fullt utrustade kajaker och kartor till detta själv guidade äventyr och ni har även möjlighet att både hyra till ett campingkit eller klädpaket till turen. I ett campingkit ingår all friluftsutrustning så som tält, liggunderlag, kök mm
I vårt klädpaket ingår paddelkläder från topp till tå allt du behöver för en skön, varm och säker kajaktur i Bohuslän på egen hand.

Grebbestad Fjällbacka, Smögen, Lysekil eller Kosteröarna.

Önskar ni att semestra i skärgården under en längre tid så kommer detta paket att passa perfekt! Ert transportmedel är kajaken och en helt annan harmoni infinner sig när man reser på naturens villkor i en längre period. Turen börjar i Grebbestad på vårt kajakcenter och avslutas i Lysekil beroende på ditt tempo och antal dagar ni är ute. Har ni paddlat norrut och utforskat Kosteröarna hämtas ni i Strömstad.
I Grebbestad och Fjällbacka finns fina möjligheter till att utforska många idylliska öar och sandständer. Smögen präglas av gamla fiskebodar och äkta västkuststämning. I Lysekil får ni inte missa de idylliska Stora och Lilla Kornö och sälkolonierna. Har ni god erfarenhet och tagit er till Koster Sveriges enda marina national park har ni säkert sett massor av sälar.
Turen avslutas med att vi hämtar upp er på lämplig plats och transporterar er tillbaka till Grebbestad.

Förkunskaper

Vi rekommenderar att du har paddlat tidigare och har kunskaper inom navigering. Du bör också ha tränat kamraträddning innan ni påbörjar denna tur. Möjlighet finns också att boka en privatlektion eller grundkurs innan start. Du kan också välja att boka en privat guide till hela eller delar av din tur.
Paddlar ni norrut från Grebbestad krävs bra väder och kunskap om kamraträddning då ni behöver passera vissa lite mer krävande passager. Paddlar ni söderut finns mer skyddade paddelvatten.

Detta ingår:

Start paket

- Praktiska instruktioner på land i paddelteknik och säkerhet samt ingående turförslag i området
- Fullt utrustad kajak inkl paddel, flytväst, kapell, pump
-Kartor med rekommenderad rutt och övernattningsplatser
-Transport från slutpunkten tillbaka till starten i Grebbestad 

-Rengöring och omhändertagande av all utrustning efter turen
-Sms varje kväll med väderrapport  

 

Pris
-Pris per person i singel eller dubbelkajak bas paket 8 dagar: 4200,- ( singel eller dubbelkajak)-

- Extra kostnad för glasfiberkajak i 8 dagar 300,-/ kajak

Viktig info

- Turen startar söndagar och onsdagar under hela säsongen ( Maj - September) Paketet kan bokas online fram till 2 dagar innan avfärd. Vi återkommer till dig med en bekräftelse. 

Anpassa din utrusting för din tur

Nedan kan du välja två typer av tillval till turen"Camping kit" och "Kläd kit" för bästa komfort ute. 

 Tillval 1 "Campingkit"

Hyr ett campingkit med tält, stormkök mm - enkelt och smidigt!

Tillval 2 "Klädkit"

Spara dina egna kläder till lägerplatsen - hyr paddelkläder av oss för din egen säkerhet.

bottom of page