top of page
+P9wedOxSTqT1wYUNzVHdg_thumb_4054.jpg
Approved Instructor_2023.png
british_canoe_logo.png
American_Canoe_Association_logo.png

Torbjörn Söderholm
Ägare, Guide, Instruktör

Hej! Jag heter Torbjörn och jag driver Nautopp tillsammans med Kathrine. Mig ser ni oftast i sittbrunnen då jag håller i många kurser, privatlektioner och guidade turer och Jag har paddlat havskajak sedan 2003. Min passion är god mat på tur och lite lagom utmaning i en havskajak! Du träffar mig väldigt ofta i butiken med en kopp kaffe i handen och jag vägleder dig gärna så gott jag kan. Annars är jag ansvarig för bokföring och ekonomi så en del timmar på kontoret blir det också.

Jag är född och uppvuxen i Skälby utanför Stockholm och har tidigare jobbat som ramptekniker på Bromma flygplats, suttit på hästryggen i militären i ett år, jobbat som skidlärare, snöskoterguide och konferensledare på Stötens skidanläggning i Sälen. Jobbat ett par vintrar som konferenskoordinator på Copperhill Mountain Lodge i Åre. Jag har även en kortare utbildning inom grafisk form och illustration. Min grundutbildning inom friluftsliv fick jag i Årjäng i Värmland där jag gick en ettåriga friluftsutbildning på Friluftsteknik och Ledarskap 2003/04. Har efter detta vidgat mina vyer och specialicerat mig inom havskajak med certifieringar inom Världens största utbildningsplatformar. Mitt mål med Nautopp är att förmedla min uppskattning och entusiasm för naturen genom att vägleda och pusha paddlare att bli sitt absolut bästa inom havskajakpaddling. Svenska västkusten, bohuslän, är den bästa tänkbara platformen för detta med sin mycket varierade kust, skärgård och öppna hav. När jag inte jobbar reser jag gärna till spännande ställen. Genom åren har jag paddlat på platser så som Danmark, New Zealand, Thailand, Norge, Grekland, Skottland, Wales, England, Sardinien, Fuerteventura och Shetlandsöarna.

Relevant utbildning:

-Paddelpasset Examinatör Röd nivå

- Havskajakkedare 2


-ISKGA*** Advanced Guide ( 6 veckors intens guide utbildning i Cornwall/ Wales)


-BCU* 5 star leader 


-ACA** Costal Kayak Instructor Level 3 & Day Trip Leader


-ACA SUP instructor level 2


-REC**** Level 4

- Friluftsteknik & Ledarskap 1 år - Årjäng

- SLAO Skid 1


*British Canoe Union
**American Canoe Association
***International Sea Kayak Guide Association
****Rescue Emergency Care

Paddlar helst:
Valley Sirona 16.1 (Blandad paddling, längre turer för de goda packutrymmet och goda sjöegenskaperna).
Valley Sirona 16.1 PE (Utmande paddling där tålighet, stabilitet och manöverbarhet är bra att ha).

Nautiraid Nook - fällkajak (ihop fällbar Skin on frame roll kajak för korta turer, roll-träning och att man kan ta med den överallt).

Skicka mail till Torbjörn: torbjornsoderholm@nautopp.com 

  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page