BC Sea Kayak Leader ( 4* training) 

Under BC Sea kayak Leader ( gamla 4 star training) tränas du under 3 dagar dels i dina personliga färdigheter med också i dina ledaregenskaper och navigationskunskaper samt problemlösning på havet i något mer krävande förhållanden.
Det blir mycket paddling på kursen och vi badar mycket som en del av alla räddningstekniker. Det handlar både om personlig färdighet, bogsering, kamraträddning, självräddning, kommunikation, ledarskap och allt man kan tänka sig en kajakledare behöver klara av. Under kursen blir det utrymme för att lära sig mer om navigering och tidvattensplanering. Kursen är en så kallad "training" som ger utrymme för att testa, göra fel och lära sig av dessa.  De flesta som går kursen är antingen intresserad av personlig utveckling eller har som mål att i framtiden jobba mot en certifiering- En certifiering kräver oftast att man går kursen fler gånger.

Förkunskaper

Du bör vara en van kajakpaddlare för att delta på denna kurs. Du bör ha tidigare erfarenhet av räddningsövningar och känna dig trygg i vågor av moderat storlek. Du behöver absolut inte vara något proffs men du bör vara nyfiken på att utvecklas. Kursen riktar sig också till dig som antingen jobbar som kajakledare eller guide eller kanske vill jobba inom branschen i framtiden. Kursen är en training vilket betyder att man inte kan misslyckas utan enbart utvecklas. Kursen sträcker sig över 3 dagar och ni kommer hem till kajakcentret varje kväll och har möjlighet att förvara kajak och utrustning på kajakcentret. De flestabor inomhus på några av Grebbestads alla boendemöjligheter ( ingår ej)

Ingår i priset:

- 3 dagars övernattningstur med ledning och instruktion av BCU 5 star coach James Stevenson.
- Certifikat för " Coastal navigation and Tidal planning" samt intyg att du gått 4 star training.


- Kajak med utrustning ingår ej men du är välkommen att hyra av oss eller ta med eget..

Varaktighet

Kursen sträcker sig över 3 dagar och innehåller navigationskursen "Coastal navigation and tidal planning" som du efter kursen få ett certifikat på.
 

Min/ Max antal deltagare

Min 4 personer
Max 6 personer

Vad är BC och vad innehåller kursen?

BC står för "Brittish Canoeing" och (tidigare BCU)  är det Brittiska kanotförbundets certifieringssystem och räknas till ett av världens mest seriösa utbildningssystem inom paddling. 

Pris

3995 SEK

(Pris pr person / 3 dagar)

Filmklippet visar en 3 och 4 star training för några år sedan

Datum 2019

18 -20 Juli 2019

Contact us:

Nautopp Kajakcenter Grebbestrad

Småbåtshamnen, Svinnässidan

45702 Grebbestad

Tel: +46(0)525 109 30

Mobil: +46(0)732 63 25 63 

E- post: mail@nautopp.com

Öppettider kundservice: Se öppettider!

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle