top of page

BC Sea kayak Leader

Ledarskapsträning i dynamisk hav med James Stevenson

BC Sea Kayak Leader ( 4* training) 

Under BC Sea kayak Leader ( gamla 4 star training) tränas du under 2 dagar dels i dina personliga färdigheter med också i dina ledaregenskaper och navigationskunskaper samt problemlösning på havet i något mer krävande förhållanden.
Det blir mycket paddling på kursen och vi badar mycket som en del av alla räddningstekniker. Det handlar både om personlig färdighet, bogsering, kamraträddning, självräddning, kommunikation, ledarskap och allt man kan tänka sig en kajakledare behöver klara av. Kursen är en så kallad "training" som ger utrymme för att testa, göra fel och lära sig av dessa.  De flesta som går kursen är antingen intresserad av personlig utveckling eller har som mål att i framtiden jobba mot en certifiering- En certifiering kräver oftast att man går kursen flera gånger.

Förkunskaper

Du bör vara en van kajakpaddlare för att delta på denna kurs. Du bör ha tidigare erfarenhet av räddningsövningar och känna dig trygg i vågor av moderat storlek. Du behöver absolut inte vara något proffs men du bör vara nyfiken på att utvecklas. Kursen riktar sig också till dig som antingen jobbar som kajakledare eller guide eller kanske vill jobba inom branschen i framtiden. Kursen är en training vilket betyder att man inte kan misslyckas utan enbart utvecklas. Kursen sträcker sig över 2 dagar och ni kommer hem till kajakcentret varje kväll och har möjlighet att förvara kajak och utrustning på kajakcentret. De flesta bor inomhus på några av Grebbestads alla boendemöjligheter ( ingår ej)

Ingår i priset:

- 2 dagars kajakledarkurs  instruktion av BCU 5 star coach James Stevenson.
- Kajaker och utrustning ingår EJ men kan bokas till ett reducerat pris i samband med bookningen.

Viktig information:

BC Sea Kayak Leader training award är två delar - en praktisk och en teoretisk. Denna kurs erbjuder endast den praktiska delen.

MEN om du vill gå båda delar och få möjlighet att registrera kursen hos BC finns möjlighet att gå den teoretiska delen "Coastal Navigation and Tidal Planning dagen innan kursen 18 September om vi kan samla en grupp på min 3 personer. Önskar du detta gör du ett tillval i samband med bokningen.

Varaktighet

Kursen sträcker sig över 2 dagar ca kl 09.00 - 17.00 varje dag.
 

Min/ Max antal deltagare

Min 4 personer
Max 6 personer

Vad är BC och vad innehåller kursen?

BC står för "Brittish Canoeing" och (tidigare BCU)  är det Brittiska kanotförbundets certifieringssystem och räknas till ett av världens mest seriösa utbildningssystem inom paddling. 

Pris

3995 SEK

(Pris pr person / 2 dagar)

Filmklippet visar en 3 och 4 star training för några år sedan

Datum 2021

Vi följer den rådande Covid19 situationen i världen noga och läggar

upp nya datum så fort möjlighet finns för James Stevenson att

resa till Sverige igen.

Skicka gärna din intresseanmälan till mail@nautopp.com

bottom of page