top of page
fullsizeoutput_2893.jpeg

Cold Hawaii Sea Kayak Surf Camp
Danmark

Cold Hawaii Sea Kayak Surf Camp i Danmark

Nautopp Kajakcenter Grebbestad's "Cold Hawaii Sea Kayak Surf Camp" i Danmark blev en enorm success då vi hade första eventet i 2019. Eventet har blivit ett återkommande event varje år sedan dess eftersom det är så populärt! Varje år erbjuder vi två olika datum där du kan vara med på årets "coolaste" surf camp. Att kontrollera och åka på en rullande våg i en havskajak är en fantastisk känsla. Det är också en kunskap som är väldigt bra att besitta om du paddlar i andra miljöer än skärgård då en surf-landning kan vara enda sättet att ta sig in till land eller bara långa dagar med medsjö eller trasiga styrhjälpmedel.

Upplägg

Surfkampen är en 2,5 dagars kurs med praktiska kursdagar Fredag, Lördag och Söndag. Vi jobbar alla kursdagar med att ta deltagarna till nästa nivå och hjälpa alla att nå sin personliga högsta potential. Alla deltagare kommer börja med att simma i surfen och lära sig hur man tar sig in till land på ett säkert sätt. Om du är helt nybörjare på surf kommer du jobba mycket med låga stöd och kantning mot brytande våg. När du känner dig mer säker kommer du kunna gå längre ut i surfen och surfa in till stranden.

Om du har tidigare erfarenhet av surf och säkra låga stöd kan du börja jobba med timing, placering på våg, carving och tricks som "rear ender, (framåt loop), "front ender" (bakåt loop) samt baklänges-surf...

Vi jobbar med teknik, läsa vågor, vänja sig vid brytande vågor, kontroll av fart och placering på vågen. Upplägget är inledande mer styrt och instruktivt men sedan är det mycket tid att fokusera på detaljer och etablera dessa för kunna ta nästa steg. Att lära sig surfa kräver tid, tålamod och korta övningar, plötsligt händer det. Dagarna leds och planeras av Torbjörn Söderholm och ”Jalle”Alexander Stjernberg.

Bas & Boende

I år så har vi valt att förlägga eventen ett nytt ställe på västkusten av Danmark som vi känner till mycket väl. Stället heter Løkken och är ett nytt "upcoming" ställe för surf. Stränderna kring Løkken erbjuder enorma ytor och du kan köra bil ända ner till stranden och lasta av kajaken. Løkken by er riktigt musig med små butiker, restauranger och cafeer. Det är lätt att hitta boende i Løkken som både erbjuder camping, sommarstugor och vandrarhem.

Løkken ligger bara 50 min från Fredrikshavn därifrån färjan till Göteborg går.

 

Program (Ruff plan som tidsmässigt kan ändras något):

  • Torsdag

       18.00 -20.00 Välkomst och genomgång för helgens aktiviteter. Vi samlas i Løkken men vi återkommer med exakt ställe lite närmare eventet.

  • Fredag & Lördag: Kursdagar 09.00 - 17.00 Uppvärmning och pedagogiska lekar i vattnet samt praktisk surf varvat med teori på stranden i respektive grupper. Varje dag har vi lunch ca 1 timme men oftast sker detta rullande individuellt när man tar pauser mellan surf-sessioner. Restauranger finns med gångavstånd. 

  • Söndag 09.00 - ca 13.00

 

INKLUDERAT I PRISET

 

  • Tillgång till 2 Instruktörer Torbjörn Söderholm ISKGA Advanced guide/ BC 5 star leader utbildad i Cornwal/Wales inom surf och tidvatten med havskajak. ”Jalle” Alexander Stjernberg guide och instruktör hos Nautopp som även har varit utbildare inom surf i havskajak på Lofoten för elever från utbildningen ”Outdoor Academy”Jalle har även spenderat tid i Cornwalls surfmiljö i en längre period.

  • Instruktioner i vågsurf, 2,5 dagar (09.00-17.00 2 dagar och 1 halvdag 09.00-13.00) samt filmning som pedagogisk hjälpmedel.

  • Kajak och utrustning ingår ej men du kan hyra kajak med 50% rabatt hos Nautopp men du behöver själv stå för transport av kajaken.

  • Persontransport och transport av egen kajak och utrustning står deltagaren själv för.

Pris pr person: 4100,-SEK

Datum 2024:

17 - 20 Oktober

 

MIN ANTAL: 6 deltagare

MAX ANTAL: 12 deltagare

Avbokningsvillkor 

Klicka på länken "Mer info" 

bottom of page