top of page

Program Expedition Shetlandsöarna

Program

20. Maj 
Ankomst och genomgång/förberedelser
Första paddeldagen är den 21 Maj den 20:e blir en dag av förberedelser med mat, utrustning etc
Isles burgh Hostel i huvudstaden Lerwick kommer att vara vår bas för turgenomgång, inhandling av mat samt korrigering av utrustning innan, efter och under turen. Natten mellan 23 - 24 Maj ingår i priset men boka själv övriga nätter på Islesburgh Hostel ( före och efter turen) (se länk)

http://www.shetland.gov.uk/islesburgh/Hostel.asp

 

21 - 23 Maj
Expedition 1 
Vi kommer under denna tre dagars expedition paddla kring Muckle Roe, Papa Little och Vementry. Vi får uppleva en fantastisk mix av exponerad, klippig kust och skyddande vikar. Ett område som är häpnadsväckande med sina rödrosa klippor och grottor där pannlampa är en bra kompis för att uppleva dem i dess helhet. På eftermiddagen dag 3 sker transport åter till vårt boende på Islesburgh Hostel.

 

24 Maj - 26 Maj
Expedition 2 
Vaila, Papa Stour är i fokus på expedition nummer 2 där vi med allra största sannolikhet kommer att se Lunnefågel, sillgrissla, havssula, kustlabb, storlabb samt om lyckan är med oss även kunna se världens näst största hajart, Brugden. Papa Stour är en kajakpaddlares paradis. Storleken på klipporna och grottorna i detta område är enastående. Flertalet av grottorna slingrar sig flera hundra meter in i ön och vi kommer också förbi det lilla samhället som är en otroligt mysig plats. Här är det lätt att drömma sig bort till hur livet på denna plats en gång var. Transport sker åter till vårt boende på Islesburgh Hostel dag efter expedition 2.

 

27 Maj - Avfärdsdag
Vi kommer tillbaka sent den 26 Maj vilket betyder att er avresa kommer först att kunna ske den 27 Maj. 
Kajakbussen går åter igen till Islesburgh Hostel den 26 Maj så detta är även ett bra alternativ för övernattning efter sista expeditionsdagen, alltså 26 Maj.

 

Observera!

Då vi har ett minimum av 5 deltagare på denna tur för genomförande så föreslår vi att ni VÄNTAR med att köpa flygbiljetter tills vi meddelar att minimum antal är nått. Detta blir senast 30 dagar innan avfärd.
Flyg till Shetlandsöarna ingår ej. Brittish Airways och FlyMe har bra flights från Glasgow eller Aberdeen till Lerwick på Shetland. Det finns flertalet flights till Glasgow och Aberdeen från Skandinavien. Boende före och efter turen ingår ej men vi rekommenderar vandrarhemmet Islesburgh Hostel i Lerwich som också är där vi övernattar mellen de två expeditionerna. Mat ingår ej men vandrarhemmet i Lerwich ligger nära mataffärer.
Ingen återbetalning på denna aktivitet tala med ditt försäkringsbolag vid eventuell sjukdom.

bottom of page