top of page

Rough Water Junkie 

En skummande kajakkurs på havet där du utvecklar din personliga kompetens i hög sjö! Kursen hålls i Grebbestad i område omkring "Tjurpannan" ett ökänd område på västkusten som i stort sett alltid bjuder på utmanande paddling. Utveckla din personliga tekniska färdighet under en dag tillsammans med mycket kompetent instruktör. Under dagarna får du utvecklas i miljöer som tänjer på dina gränser. Vi går in på paddlingsformen "Rock hoppning"* som är en form av paddelteknisk- problemlösning där havet bryter och både agerar som spelplan och motståndare. Vi får tid till att pröva våra vingar och instruktioner sker löpande under dagen för att öka trygghet och effektivitet på våg.  

*Rockhopping är en aktivitet där havet bryter mot klippor samt uppgrunningar och skapar surfvågor. Surfvågorna använder vi för att pressa våra tekniker och bli mer reaktiva samt att förstår hur havet arbetar i sådan miljö. Målet är att kunna läsa vågor, hitta timing och sedan med enkla men precisa tekniker kontrollera vågen för att undvika klippor och uppgrunningar.

Förkunskaper

För att vara med på kursen behöver du känna dig trygg och hantera din kajak i vind upp till 10m/s.
Du ska vara bekant med att ta dig ur din sittbrunn med huvudet under vattnet, du ska kunna med hjälp av annan paddlare ta dig tillbaka i din sittbrunn (Kamraträddning). Ensamräddning, roll och bogseringstekniker är meriterande men inte ett krav.

Bra kurser med sig i bagaget är "Svenska Kanotförbundet Blått pass""Boat Handling Fun Day", "Cold Hawaii Sea Kayak Surf Camp" 

För vem?

Kursen riktar sig till dig som vill utveckla din personliga färdighet och autonomitet i miljöer som du kanske inte är så van vid men gärna vill känna dig trygg i framöver. Kursen är ett perfekt nästa steg uppåt från "Boat Handling Fun Day" eller som uppvärmning inför "Cold Hawaii Sea Kayak Surf Camp"

Ingår i priset:

- 1 dag 10.00 - 17.00 på havet med Torbjörn Söderholm eller instruktör med samma kompetens
- Inkluderar lån av lämplig plast kajak och lån av paddeldräkt/ neoprendräkt/jacka

Viktig information

Vi träffas kl 10.00 på Nautopp Kajakcenter Grebbestad. Ibland kan det bli att vi kör en kort sträcka till iläggningsplatsen. Detta kommuniceras ut innan kursdag. Lunch äter vi ute på en ö/skär och medhavs av deltagaren själv. 

Kursen genomförs med min 2 deltagare och max 6.

Pris

1795 SEK

(Pris pr person

bottom of page